• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

OBAVIJEST ZA KORISNIKE KOMUNALNIH VEZOVA U LUCI Ispis E-mail
novost






Temeljem čl. 54. toč. 8. Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama (N.N. 158/03, 141/06 i 38/09) (u daljnjem tekstu: Zakon) i čl. 5. i čl. 21. Pravilnika o kriterijima za određivanje namjene pojedinog dijela luke otvorene za javni promet županijskog i lokalnog značaja, način plaćanja veza, uvjete korištenja, te određivanja maksimalne visine naknade i raspodjele prihoda (N.N. 94/07, 79/08, 114/12 i 47/13) (u daljnjem tekstu: Pravilnik), Upravno vijeće Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije (u daljnjem takstu: Upravno vijeće) donosi:


O B A V I J E S T


za korisnike komunalnih vezova u luci otvorenoj za javni promet Pučišća


Sukladno Zakonu i Pravilniku te temeljem Odluke Upravnog vijeća od 01. siječnja 2014. godine naplaćivati će se pristojba za vez i to prema sljedećim uvjetima i iznosima:


  • Vlasnici brodova/brodica čiji brodovi/brodice pretežito borave na tom području te su i upisani na području nadležne lučke kapetanije ili nadležne ispostave i vlasnici brodova/brodica koji su u svrhu športa i razonode upisani na području nadležne lučke kapetanije ili nadležne ispostave, a koji imaju prebivalište na području jedinice lokalne samouprave, plaćaju iznos od 100 kn po nedjeljivom dužnom metru broda preko svega (LOA).


  • U cijenu pristojbe za vez ne ulazi izvlačenje brodova/brodica i potrošak struje i vode.


OSTALI UVJETI:


Prvenstvo kod sklapanja Ugovora o stalnom vezu na komunalnom dijelu luke prema sljedećem utvrđenom redoslijedu imaju:


  1. Vlasnici brodova/brodica koji imaju prebivalište ili sjedište na području jedinice lokalne samouprave, a brodovi/brodice su im upisane u svrhu obavljanja gospodarske djelatnosti, posebice za gospodarski ribolov ili prijevoz putnika na području nadležne lučke kapetanije ili nadležne ispostave,

  2. Vlasnici brodova/brodica koji imaju prebivalište na području jedinice lokalne samouprave, a brodovi/brodice su im upisane u svrhu športa i razonode na području nadležne lučke kapetanije ili nadležne ispostave,

  3. Vlasnici brodova/brodica čiji brodovi/brodice pretežito borave na tom području i upisani su na području nadležne lučke kapetanije ili nadležne ispostave.

Prilikom sklapanja Ugovora o stalnom vezu na komunalnom dijelu luke Pučišća, ovlaštena osoba Lučke uprave SDŽ (Općina Pučišća i ovlašteni djelatnici) dužna je voditi brigu o dužini i namjeni plovila te ista plovila prema tim kriterijima i grupirati.


Svi dosadašnji i budući korisnici vezova u luci Pučišća dužni su se što prije, a najkasnije do 01.05. 2014. godine prijaviti kod ovlaštene osobe Lučke uprave SDŽ i sklopiti Ugovor o stalnom vezu na komunalnom dijelu luke s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije, a u kojem će među ostalim uvjetima biti obvezno definirano:


  • svi uvjeti glede sigurnosti plovidbe u luci i održavanje reda u istoj;

  • iznos naknade za vez, način plaćanja (plaćanje iznosa naknade za vez moguće je prema odredbama u Ugovoru o korištenju veza.);

  • vrijeme na koje se ugovor zaključuje.


Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije i Općina Pučišća sklopili su 01. siječnja 2014. godine novi Ugovor o provođenju reda i naplati lučkih pristojbi u luci Pučišća, temeljem kojeg ovlaštene osobe u ime i za račun Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, među ostalim, provode red i naplaćuju lučke pristojbe.


Potpisivanje Ugovora o stalnom vezu na komunalnom dijelu luke (obuhvaća sve brodice vezane na potezu Plaža „sv. Rok“ – Porat - Plaža „Macel“) vršit će se u prostorijama Općine Pučišća, Trg Sv. Jeronima 1, od ponedjeljka do petka u vremenu od 08,00 do 11,00 sati i u subotu 1.03.2014. u vremenu od 08,00 do 11,00 sati .



Korisnici vezova dužni su dostaviti kopije sljedećih dokumenata (x2):


  • OIB i osobnu iskaznicu, odnosno izvod iz sudskog registra za pravne osobe ili obrtnicu te povlasticu o obavljanju gospodarskog ribolova (za ribarska plovila),

  • valjanu plovidbenu dozvolu nadležne Lučke kapetanije (dokaz o vlasništvu broda/brodice).


NAPOMENA: Kopije navedenih dokumenta mogu se napraviti u Općini Pučišća


Svi korisnici vezova u komunalnom djelu luke Pučišća koji redovito ne plaćaju pristojbu i koji uopće nisu sklopili Ugovor o korištenju veza s Lučkom upravom Splitsko-dalmatinske županije, odnosno koji ne postupaju prema naputcima i nalozima ovlaštene osobe Lučke uprave, direktno krše odredbe Pravilnika o redu luci te će biti ODMAH UDALJENI IZ LUKE, a oduzeti će im se i pravo na komunalni vez u svim lukama pod ingerencijom Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.



LUČKA UPRAVA

SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE

Predsjednik Upravnog vijeća

Miljenko Dražić, v.r.


Ravnatelj

Domagoj Maroević, dipl.iur., v.r.


 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća