• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU 8. REDOVNE SJEDNICE OPĆINSKOG VIJEĆA Ispis E-mail
novost






U subotu, 13. rujna 2014. godine s početkom u 16.30h u vijećnici Općine Pučišća održat će se 8. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Pučišća u ovom sazivu.

PRIVITAK: OBAVIJEST

Iz obavijesti u privitku vidljivo je da općinski načelnik podnosi svoje izvješće o radu za prvih šest mjeseci ove godine, a koje će također biti objavljeno na službenim internetskim stranicama Općine Pučišća prije samog održavanja sjednice. Izvješće obrađuje stanje važnijih općinskih projekata, tekuće poslove legalizacije objekata, područje socijalne skrbi, prostornog i strateškog planiranja, informaciju o stečajnom postupku nad Jadrankamenom te osvrt na realizaciju proračuna Općine. Proračun, odnosno njegovo izvršenje se također posebno obrađuje u drugoj točki dnevnog reda.

Na sjednici će se raspravljati i o konačnom prijedlogu Strateškog programa projekata Općine Pučišća za razdoblje 2014.-2020. godine. Programom su razrađeni razvojna vizija, glavni i specifični ciljevi razvoja Općine te mjere za njihovo provođenje. Kao glavni ciljevi identificiraju se rast broja stanovnika, odnosno preokretanje trenda depopulacije, održivi razvoj gospodarstva sa naglaskom na kamenarstvo, razvoj turizma i mreže djelatnosti u službi turizma te bolja prometna povezanost Općine. Unutar svake mjere identificirani su projekti čije ostvarenje doprinosi ispunjenju mjere te odgovarajućih ciljeva. Svaki od projekata je evaluiran i razvrstan prema tri osnovna pokazatelja (provoditelj projekta, važnost projekata i provedba projekta). Radi se o prvom strateškom dokumentu ove vrste u povijesti Općine Pučišća uopće.


Vijeće bi trebalo donijeti i dva važna i opsežna dokumenta iz područja zaštite od požara: Procjenu ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija te Plan zaštite od požara za Općinu Pučišća. Stručni izrađivač ovih dokumenata koji su već dobili suglasnost nadležnih tijela je tvrtka Alfa atest d.o.o. iz Splita.

Na dnevnom redu je i točka u kojoj će se raspravljati o financijskom aspektu sanacije odlagališta Košer na području Općine Pučišća, a posebno o reguliranju odnosa sa Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a po ugovoru iz 2005. godine i njegovim dodacima. Radi se o velikoj financijskoj obvezi za Općinu Pučišća čije reguliranje bi nam omogućilo nastavak sanacije odlagališta te daljnje sudjelovanje u svim programima koje provodi Fond u području energetske učinkovitosti i zaštite okoliša.

U 7. i 8. točki predloženog dnevnog reda donose se odluke o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika u Jedinstvenom upravnom odjelu te o plaći načelnika i zamjenika načelnika pri čemu se prvenstveno radi o usklađenju ovih akata sa važećom zakonskom regulativom, a bez da se mijenja sam trošak i iznos pojedine plaće.




 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća