• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

OBAVIJEST O PROMETNOJ REGULACIJI Ispis E-mail

novost







Poštovani građani Općine Pučišća, dragi naši gosti!

Zadovoljstvo mi je da Vas mogu obavijestiti da smo uz veliku podršku Službe za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova konačno, s danom 01. srpnja 2016. godine, uveli u rad Prometno redarstvo Općine Pučišća.

U dugotrajnom postupku koji je započeo izradom prvih prometnih projekata još 2009. godine, nastojali smo u najvećoj mogućoj mjeri uvažiti sve Vaše primjedbe, prijedloge i mišljenja, još od javne rasprave održane 13.01.2010. godine u Dvorani Hrvatskog skupa, preko nebrojenih rasprava na Općinskom vijeću Općine Pučišća pa sve do izravnih svakodnevnih kontakata s Vama, dragi sumještani.

Zaključkom Općinskog vijeća iz travnja mjeseca 2011. godine uvažena je i glavna primjedba navedena u predstavci građana od 28.01.2011. godine, a kojom se tražilo da se izmjeni jednosmjerni režim prometa u dijelu od Solina do Trga sv. Jeronima. Izrađene su izmjene prvotnog projekta, pribavljene potrebne suglasnosti MUP-a na osnovni projekt i njegove izmjene, zatim na Odluku o uređenju prometa te u konačnici na rad prometnog redara Općine Pučišća. Time su ostvareni svi preduvjeti za postupanje prometne policije, ali i našeg prometnog redara koji ima jednake ovlasti kao policija u poslovima upravljanja prometom te nadzora nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila.

Odlukom o uređenju prometa na području naselja Pučišća („Službeni glasnik Općine Pučišća“ broj 3/16) te Odlukom o organizaciji, uvjetima korištenja i načinu naplate parkiranja na parkirališnim površinama s naplatom na području naselja Pučišća („Službeni glasnik Općine Pučišća“ broj 4/16) uređena je i naplata parkiranja u središnjem dijelu naselja. Naplata se vrši sezonski, od 01. srpnja do 31. kolovoza s osnovnim ciljem da se osigura dovoljna količina slobodnih parkirališnih mjesta za nužne potrebe naših građana i gostiju te da se spriječi nepotrebno dugotrajno parkiranje („pod ceradom“). Ovo posebno obzirom da za razliku od većine drugih obalnih naselja, imamo mogućnost besplatnog parkiranja u Parku hrvatskih branitelja, samo par minuta hoda od središta mjesta.

Ovim putem Vas još jednom pozivam na suradnju i razumijevanje, a sve u cilju povećanja sigurnosti u prometu, kako djece i pješaka, tako i samih vozača te ostalih sudionika u prometu. Osim toga, vjerujem da ćemo time doprinijeti i ljepšoj slici našeg mjesta, a posebno u ovoj godini kada obilježavamo 450. obljetnicu pučiške župe te 200. godina postojanja Općine Pučišća!

Marino Kaštelan, općinski načelnik

Obavijest o prometnoj regulaciji (PDF)

Odluka o organizaciji, uvjetima korištenja i načinu naplate parkiranja na parkirališnim površinama s naplatom na području naselja Pučišća (PDF)

Odluka o uređenju prometa na području naselja Pučišća (PDF)

Pravilnik o službenoj odori prometnog redara Općine Pučišća (PDF)



1. Prometni redar Općine Pučišća

2. Prijamni ured

3. Zimska odora

4. Upozorenje o počinjenom prekršaju

5. Sustav nadzora

6. Suradnja s građanima

 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća