• Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije
  • Pučišća fotograafije


  Postavi kao početnu  I  Dodaj u Favorites
    

IZVJEŠĆE O RADU OPĆINSKOG NAČELNIKA ZA PERIOD OD 01. SIJEČNJA – 30. LIPNJA 2021. GODINE Ispis E-mail

novost







Temeljem članka 49. Statuta Općine Pučišća („Službeni glasnik Općine Pučišća“ br. 4/09, 1/13, 5/13, 6/13, 2/18 i 2/21), općinski načelnik Općine Pučišća, dana 15. rujna 2021. godine Općinskom vijeću Općine Pučišća podnosi

IZVJEŠĆE O RADU OPĆINSKOG NAČELNIKA ZA PERIOD OD 01. SIJEČNJA – 30. LIPNJA 2021. GODINE

Najznačajniji događaji u izvještajnom razdoblju su službeni završetak stečaja nad Jadrankamenom, održavanje lokalnih izbora, početak izgradnje rotora u Pražnicama, izbor i imenovanje direktorice TZO Pučišća i uvođenje produženog boravka djece u Dječjem vrtiću Pučišća.

Od ostalih događaja treba izdvojiti završetak obnove ribarnice, završetak obnove ambulante i stana za liječnika, zamjenu krova na staroj zgradi Klesarske škole, uspješan tehnički pregled ceste od državne ceste D113 do Pretovarne stanice Brač (brdo Košer), odobrenje sredstava MRRFEU za sufinanciranje uređenja DV „Levanda“ u Gornjem Humcu, odobrenje sredstava Hrvatskih voda za izgradnju vodoopskrbnog cjevovoda od vodospreme Pučišća do rotora, izdavanje lokacijske dozvole za groblje i mrtvačnicu u Pražnicama, uređenje makadamskog zapadnog ulaza u Gornji Humac, uvođenje „Banke u pošti“ u sva tri naselja, opremanje dječjeg parka u Pučišćima i naravno, nastavak radova na izgradnji prve dionice ceste Pučišća-Povlja.

Na izborima održanim u svibnju građani su birali župana, članove Županijske skupštine, općinskog načelnika i članove Općinskog vijeća. Izabrani župan Blaženko Boban je i u našoj općini osvojio najviše glasova i to 48.19% u prvom krugu, a u drugom krugu je pobijedio protukandidata Ranka Ostojića s 367 naprama 166 glasova birača Općine Pučišća. Na izborima za Skupštinu SDŽ najviše glasova osvojio je HDZ (39.31%), zatim MOST (13.36%), SDP (12.75%), CENTAR (9.76%), koalicija NLM, PAMETNO ZA SPLIT I DALMACIJU, HSLS (8.17%) i HGS (7.73%). Ostali su bili ispod 5%. Za općinskog načelnika sam izabran u prvom krugu sa 711 glasova, a nezavisni kandidat Roko Capković imao je 416 glasova potpore birača. Za Općinsko vijeće Općine Pučišća natjecale su se tri liste pri čemu je HDZ-u podršku iskazalo 46.85% birača (544 glasa), Kandidacijska lista grupe birača nositeljice Roberte Rošker dobila je podršku 43,32% birača (503 glasa), a SDP je dobio podršku 9.81% birača (114 glasova). Izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi broj vijećnika u Općinskom vijeću Općine Pučišća smanjen je sa 11 na 9 pa je izabrano Vijeće u sastavu 4 vijećnika HDZ-a, 4 vijećnika Kandidacijske liste grupe birača nositeljice Roberte Rošker i 1 vijećnik SDP-a. Ovime je desno-konzervativna opcija na čelu s HDZ-om prvi put od studenog 2005. godine izgubila većinu u Općinskom vijeću, a koju većinu je u tom periodu imala u koaliciji s nezavisnim listama i strankama desne provinijencije odnosno samostalno u mandatu 2017. - 2021. godine. Nova većina formirana je od 4 vijećnika Kandidacijske liste nositeljice Roberte Rošker i jednog vijećnika SDP-a, a Vijeće je konstituirano dana 18. lipnja 2021. godine jednoglasnim izborom Milana Kalilića s Kandidacijske liste grupe birača za predsjednika Općinskog vijeća Općine Pučišća.

I ovo izvještajno razdoblje bilo je obilježeno epidemijom i velikim brojem oboljelih od COVID-19, njih 88 potvrđenih službenim PCR testom i još 20-tak potvrđenih samo brzim antigenskim testom. Nažalost, dvije starije, imunokompromitirane osobe sa značajnim komorbiditetima zaražene u ovom razdoblju preminule su 2-3 mjeseca nakon preboljenja, ali se ti slučajevi, koliko mi je poznato, ne vode službeno kao smrti od bolesti COVID-19.

Izvješće o radu općinskog načelnika za period 01.01.-30.06.2021. (PDF)

 
 




www.pucisca.hr
službene internet stranice općine Pučišća